I.v.m. de drukte is er een wachttijd van ± 4 maanden.
Bel Mesologie Praktijk ZeelandMail Mesologie Praktijk Zeeland
Maak een afspraak bij Mesologie Praktijk ZeelandMaak een afspraak

Wat is mesologie

Mesologie verbindt wetenschappelijk medische kennis met kennis uit de traditionele geneeswijzen. Hierdoor ontstaat een transparant systeem van kennis, wetenschap en filosofie. Mesologie vormt de brug tussen regulier en complementair, tussen West en Oost. Hierdoor staat de Mesologie centraal tussen de reguliere en alternatieve gezondsheidszorg en maakt gebruik van de jarenlange kennis uit beide gezondheidskundes. Deze kennis wordt geïntegreerd en toegepast op de individuele patiënt.

Welke geneeswijzen worden er gebruikt

Reguliere geneeskunde, ayurveda, Chinese geneeskunde, homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde en voedingsleer vormen de basis voor de Mesologie. Ook wordt er uitgegaan van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Individueel plaatje

Mesologie maakt voor iedereen een individueel plaatje over het functioneren. Iedere patiënt wordt totaal onderzocht en de vitale functies worden in kaart gebracht. Zo ontstaat een 'landkaart' met daarop de goede functies en de dysfuncties. Vanuit de dysfuncties wordt gekeken naar hun bijdrage bij het ontstaan van uw klachten. Hierbij worden zowel alle klachten bij elkaar gebracht, als uw (ziekte) geschiedenis, als uw typelogie, uw gewoonten, etc.

Het gaat de Mesologie altijd om de individuele balans. Ieder mens is anders, ieder mens is uniek. De kunst is de balans te vinden en in je persoonlijke evenwicht te functioneren. Dat is de kracht die vrijwel iedere ziekte overwint, de kracht vanuit jezelf. Voeding, beweging, ontspanning spelen vanzelfsprekend een belangrijke rol, maar ook hier gaat het om de individuele benadering.